Οδηγίες για την έναρξη των μαθημάτων για τους φοιτητές από δεύτερο έτος και άνω [Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021]

Οδηγίες για την έναρξη των μαθημάτων για τους φοιτητές από δεύτερο έτος και άνω [Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021]

Με δεδομένες τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν και με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής έναρξης των μαθημάτων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Τα μαθήματα θεωρητικά και εργαστηριακά θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως με τη χρήση των ηλεκτρονικών πλατφορμών Moodle και MSTeams.
  • Την πρώτη εβδομάδα (5/10 ως 9/10) θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ομαλή εκκίνηση των μαθημάτων. Οι διαλέξεις και τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.
  • Δείτε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 [Δείτε εδώ].

 

Οι  ήδη φοιτητές του Τμήματος (από δεύτερο έτος και άνω) πρέπει την εβδομάδα μεταξύ 5 ως και 9 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τους καθηγητές, να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ομαλή εκκίνηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων. Συγκεκριμένα, πρέπει:

  • Αφού ενημερωθούν μέσα από την ομάδα στο teams με τίτλο «HUB Φοιτητών Τμήματος ΑΒΣΠ» για τα κλειδιά των ηλεκτρονικών τάξεων των μαθημάτων και των εργαστηρίων, να προχωρήσουν στις εγγραφές τους στο σύστημα http://ecourses.alis.uniwa.gr.
  • Έπειτα, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα έχουν αναρτήσει οι διδάσκοντες στις ηλεκτρονικές τάξεις και το ωρολόγιο πρόγραμμα, θα πρέπει να δηλώσουν ομάδες για τα εργαστηριακά μαθήματα και να εγγραφούν στις αντίστοιχες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ομάδες στο Teams.
  • Να προετοιμαστούν κατάλληλα (υπολογιστής, κάμερα, μικρόφωνο) ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθούν τα μαθήματα και τα εργαστήρια από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.
  • Να μην απευθύνονται με οποιοδήποτε τρόπο στη Γραμματεία του Τμήματος, για τα πιο πάνω ζητήματα, αλλά αποκλειστικά στους διδάσκοντες.

 

Οι δηλώσεις των μαθημάτων στο φοιτητολόγιο θα πραγματοποιηθούν στην περίοδο 8-16/10/2020. Τυχόν απορίες και προβλήματα σε σχέση με τα πιο πάνω θέματα θα πρέπει να συζητούνται με τους διδάσκοντες μέσα από την ηλεκτρονική τάξη ή την πλατφόρμα Teams, και μόνο σε περίπτωση που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ή εφόσον αφορούν απορίες που προέρχονται από τους πρωτοετείς να υποβάλλονται ως αιτήματα υποστήριξης στο σύστημα http://askalibrarian.alis.uniwa.gr/ [Ρωτήστε ένα βιβλιοθηκονόμο]. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματος.

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, μέσα από τις πλατφόρμες Teams και των ηλεκτρονικών τάξεων (http://ecourses.alis.uniwa.gr). Επιπλέον όμως για την περαιτέρω υποστήριξή σας κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, θα πραγματοποιούνται συναντήσεις με φυσική παρουσία, σε ολιγομελείς ομάδες και σε συνεννόηση με το διδάσκοντα, ώστε να λαμβάνετε απαντήσεις σε ερωτήσεις σας και   να επιλύονται τυχόν απορίες σας, ειδικά για τα εργαστηριακά μαθήματα.

Προσβλέπουμε στη δική σας κατανόηση και υπομονή, όπως και στη μεταξύ σας συνεργασία και αλληλοβοήθεια, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στη διατήρηση  υψηλού επιπέδου σπουδών παρά τις όποιες δυσκολίες.