Παναγιώτης Στουραΐτης

qode interactive strata
Διοικητικό προσωπικό (ΔΠ)
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

pstour@uniwa.gr

Τηλέφωνο

210 538 5203

Διεύθυνση Γραφείου

Κ6.008 (Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω)

Ο Παναγιώτης Στουραΐτης  είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2021). Σπούδασε Γραφιστική και Καλές Τέχνες (1996 – 2001).   Έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών-GUNET, το Υπουργείο Παιδείας, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το ΤΕΙ Πειραιά, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ι.Τ.Υ), τον Ελληνικό Οργανισμό Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ΕΠΙΣΕΥ) και το Δήμο Χαλανδρίου. Συμμετείχε στο διεθνές πρόγραμμα “Witnessthepast” σε συνεργασία του ΤΕΙ Αθήνας με την UNESCO, το Αρχαιολογικό Μουσείο Καϊρου, το Μουσείο Μπενάκη και άλλους οργανισμούς. Παρείχε τις υπηρεσίες του στο 17ο Διεθνές Συνέδριο «Γραφικών & Τεχνικής Νοημοσύνης» (Πανεπιστήμιο Λιμόζ), στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής του 2004, στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο κ.α.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Εργάζεται στην  δημόσια μεταλυκειακή εκπαίδευση (ωρομίσθιος) από το 2003 έως και σήμερα (ΙΕΚ Πειραιά, Αμαρουσίου, Νίκαιας, Χαϊδαρίου) στα τμήματα “Γραφιστικής Ηλεκτρονικού Εντύπου” και “Τέχνης Σκίτσου – Εικονογραφίας – Γραφικών”.  Έχει διδάξει τα μαθήματα: Ιστορία Τέχνης, Γραφιστική Ι &ΙΙ, Γραφιστική για τα Πολυμέσα, Εικονογράφηση, Επεξεργασία Εικόνας και Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα. 
Έχει διατελέσει επανειλημμένα πιστοποιητής στις πανελλήνιες εξετάσεις της ειδικότητας «Σκιτσογράφων – Εικονογράφων» των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

ΗΜΕΡΙΔΕΣ 
Ημερίδα «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες. Οι χωρικοί της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση» από την Περιφέρεια Αττικής (κεντρικός ομιλητής 2021).
Ημερίδα «Διαχείριση Σχολικού Εργαστηρίου» από το ΤΕΙ Αθήνας και την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας (ομιλητής 2004).

ΒΡΑΒΕΥΣΗ
Ηθική Ανταμοιβή 2019 (ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ): Για τον Ιστορικό Διαδραστικό Χάρτη του Δήμου Χαλανδρίου. Έρευνα – καταγραφή και αποτύπωση σε δια δραστικό χάρτη όλων των αρχαιοτήτων του Δήμου Χαλανδρίου και των πολιτιστικών στοιχείων στις πραγματικές γεωγραφικές θέσεις με φωτογραφίες και βιβλιογραφία.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ / ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • Οι Μαρουσιώτες Πεσόντες της Μικρασιατικής Εκστρατείας /Άρθρο έρευνα στην εφημερίδα Αμαρυσία (2023).
  • Χαλάνδρι 1821- Οι Αφανείς Ήρωες /Εκδόσεις Μίλητος (2022)
  • Οι Χαλανδραίοι κάτοικοι στην Ελληνική Επανάσταση /Εκδόσεις Περιφέρειας Αττικής (2021).
  • https://eap.academia.edu/AStouraitis