Παναγιώτης Στουραΐτης

qode interactive strata

Διοικητικό προσωπικό (ΔΠ)

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

pstour@uniwa.gr

Τηλέφωνο

210 538 5203

Διεύθυνση Γραφείου

Κ6.008 (Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω)

Ο Παναγιώτης Στουραΐτης  είναι υπάλληλος της γραμματείας του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2021). Σπούδασε Γραφιστική και Καλές Τέχνες (1996 – 2001).   Έχει συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών-GUNET, το Υπουργείο Παιδείας, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το ΤΕΙ Πειραιά, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ι.Τ.Υ), τον Ελληνικό Οργανισμό Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ΕΠΙΣΕΥ) και το Δήμο Χαλανδρίου. Συμμετείχε στο διεθνές πρόγραμμα “Witnessthepast” σε συνεργασία του ΤΕΙ Αθήνας με την UNESCO, το Αρχαιολογικό Μουσείο Καϊρου, το Μουσείο Μπενάκη και άλλους οργανισμούς. Παρείχε τις υπηρεσίες του στο 17ο Διεθνές Συνέδριο «Γραφικών & Τεχνικής Νοημοσύνης» (Πανεπιστήμιο Λιμόζ), στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής του 2004, στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο κ.α.

Από το 2003 έως σήμερα διδάσκει Ιστορία Τέχνης, Εικαστικά και Γραφιστική σε Δ.Ι.Ε.Κ (Αμαρουσίου, Νίκαιας, Χαϊδαρίου). Έχει διατελέσει επανειλημμένα πιστοποιητής στις πανελλήνιες εξετάσεις της ειδικότητας «Σκιτσογράφων – Εικονογράφων» των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής στις ημερίδες «Έλληνες, Ρωμιοί, Αρβανίτες. Οι χωρικοί της Αττικής στην Ελληνική Επανάσταση» από την Περιφέρεια Αττικής (2021) και «Διαχείριση Σχολικού Εργαστηρίου» από το ΤΕΙ Αθήνας και την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας (2004).

Βραβεύθηκε με «Εύφημος Μνεία – Ηθική Ανταμοιβή» από τον Δήμο Χαλανδρίου για τον “Ιστορικό Διαδραστικό Χάρτη” του Χαλανδρίου. Έρευνα – καταγραφή και αποτύπωση σε δια δραστικό χάρτη όλων των αρχαιοτήτων και των πολιτιστικών στοιχείων του Δήμου. Η συγγραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και στην τοπική ιστορία.