Ενημερωτική Συνάντηση της ΕΒΕ – Προς μία νέα εθνική πολιτική βιβλιογραφικής επεξεργασίας με συνδεδεμένα δεδομένα

Ενημερωτική Συνάντηση της ΕΒΕ – Προς μία νέα εθνική πολιτική βιβλιογραφικής επεξεργασίας με συνδεδεμένα δεδομένα

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) διοργανώνει τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Προς μία νέα εθνική πολιτική βιβλιογραφικής επεξεργασίας με συνδεδεμένα δεδομένα» στο νέο της κτήριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στόχος της συνάντησης είναι να συζητηθούν, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από βιβλιοθήκες και τα Τμήματα Βιβλιοθηκονομίας, οι σύγχρονες τάσεις στο χώρο της βιβλιογραφικής επεξεργασίας, με έμφαση στο RDA και τα συνδεδεμένα δεδομένα (linked data), και να παρουσιαστούν υπάρχουσες καλές πρακτικές. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν δύο προσκεκλημένοι ειδικοί από την Ιταλία, μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Σκοπός είναι να συζητηθούν προτάσεις ώστε να τεθούν οι βάσεις υιοθέτησης μιας εθνικής πολιτικής στη βιβλιογραφική επεξεργασία από τις βιβλιοθήκες της χώρας.

Η πολιτική βιβλιογραφικής επεξεργασίας της ΕΒΕ είναι διαθέσιμη εδώ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Βιβλιοθηκών, που συντονίζει η ΕΒΕ. Πληροφορίες για τη συνάντηση και το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.nlg.gr/static-page/programma-synedrioy 

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής εδώ (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) : https://forms.gle/hqYbcA5BCTd88vRr8. Η συνάντηση θα μεταδοθεί και μέσω Zoom.

Πληροφορίες: network@nlg.gr