Χρήσιμες πληροφορίες για πρωτοετείς φοιτητές/τριες

Χρήσιμες πληροφορίες για πρωτοετείς φοιτητές/τριες

Αγαπητές νέες φοιτήτριες και αγαπητοί νέοι φοιτητές,

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο Τμήμα μας και να σας παραθέσουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για την ομαλή προσαρμογή σας στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Πανεπιστημίου μας:

 • Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 ξεκινούν στις 10 Οκτωβρίου 2022 σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που παρατίθεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.uniwa.gr/epikairotita/akadimaiko-imerologio/.
 • Οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Οι ανακοινώσεις αφορούν διάφορα ζητήματα και δραστηριότητες, που τους ενδιαφέρουν. Ενημερωτικές συναντήσεις για τα προγράμματα κινητικότητας και πρακτικής άσκησης ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα.
 • Ειδικά για το πρώτο εξάμηνο φοίτησης, δεν απαιτείται η υποβολή δήλωσης μαθημάτων. Οι φοιτητές/-τριες έχουν υποχρέωση να εγγραφούν στα μαθήματα του πρώτου έτους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-courses. https://ecourses.alis.uniwa.gr/ Για αυτή τη διαδικασία της εγγραφής αναρτώνται ειδικές ανακοινώσεις στη σελίδα του Τμήματος.
 • Οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου έχουν πρόσβαση σε πληθώρα υπηρεσιών, οι οποίες παρατίθενται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.uniwa.gr/foitites/.
 • Η αίτηση για ακαδημαϊκή ταυτότητα (φοιτητικό πάσο) υποβάλλεται από τους/τις φοιτητές/τριες ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: https://academicid.minedu.gov.gr/ μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών και αφού προηγηθεί η χορήγηση αριθμού μητρώου και ηλεκτρονικών Ιδρυματικών κωδικών.
 • Η χορήγηση των συγγραμμάτων πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας ΕΥΔΟΞΟΣ. Απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης από τους/τις φοιτητές/τριες στη συγκεκριμένη υπηρεσία (http://eudoxus.gr/) σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από τη Γραμματεία. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε εξάμηνο.
 • Για θέματα σίτισης, στέγασης, στεγαστικού επιδόματος οι φοιτητές/τριες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας: https://merimna.uniwa.gr/.
 • Οι αιτήσεις για μετεγγραφή υποβάλλονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.
 • Για συμβουλές σχετικά με τις σπουδές τους οι φοιτητές/-τριες μπορούν να συμβουλεύονται τον Ακαδημαϊκό Σύμβουλο που έχει οριστεί για το έτος τους (1ο, 2ο, 3ο, 4ο). 
 • Οι φοιτητές φοιτητές/τριες θα πρέπει να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τη Γραμματεία μόνο μέσω των ιδρυματικών λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που τους αποδίδονται.
 • Για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή σας κατά την υποβολή αιτημάτων/ερωτημάτων προς το Τμήμα χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα Ask A Librarian.