Επίσκεψη των Φοιτητών του Τμήματος στο Αρχείο της Ε.Ρ.Τ Α.Ε

Επίσκεψη των Φοιτητών του Τμήματος στο Αρχείο της Ε.Ρ.Τ Α.Ε

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 οι φοιτητές/-τριες του Δ΄ και ΣΤ΄ Εξαμήνου του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης επισκέφθηκαν το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Στη διάρκεια της ξενάγησης το προσωπικό της εταιρείας μας παρουσίασε τις βασικές εργασίες, που μπορούν να αναλάβουν οι αρχειονόμοι, τους χώρους εργασίας και επεξεργασίας του αρχειακού υλικού και τα αρχειοστάσια.

Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστ. Πληροφόρησης. Επίσκεψη των φοιτητών στο Αρχειο ΕΡΤΟι φοιτητές/-τριες συζήτησαν για ζητήματα προσκτήσεων οπτικοακουστικών αρχείων (φωτογραφικών αρχείων, κινηματογραφικών και δημοσιογραφικών παραγωγών), για τις απαιτήσεις της εργασίας της τεκμηρίωσης του υλικού και βέβαια για τη διαδικασία ψηφιοποίησης αυτών των αρχείων.

Όσοι συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη γνώρισαν το πλούσιο και ποικίλο υλικό, που φυλάσσει ο μεγαλύτερος παραγωγός οπτικοακουστικών αρχείων της χώρας. Ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, τεύχη του εταιρικού περιοδικού, μουσικές ηχογραφήσεις και αποτυπώσεις μελωδιών σε χαρτώο υλικό ήταν μερικές από τις κατηγορίες τεκμηρίων, που μας παρουσίασαν.

 

 

Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Επίσκεψη στο αρχείο της Ε.Ρ.ΤΜε αυτή την επίσκεψη ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος δράσεων για τη γνωριμία των φοιτητών/-τριών του μαθήματος Διαχείριση Ιστορικών Αρχείων με το έργο σημαντικών αρχειακών φορέων.

Ευχαριστούμε τους/τις υπεύθυνους/-ες και το προσωπικό των φορέων (Γενικά Αρχεία του Κράτους, Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, Ιστορικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Αρχείο Ε.Ρ.Τ.).