Ο Jo Nesbø επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ο Jo Nesbø επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Το τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα τον διακεκριμένο Νορβηγό συγγραφέα Jo Nesbø.

Η τελετή αναγόρευσης θα λάβει χώρα την Πέμπτη 28-9-2023 και ώρα 10.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω (Αγ. Σπυρίδωνος, Αιγάλεω, 122 43, Αθήνα).

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της απόφασης της Συνέλευσης του Τμήματος για την απονομή του τιμητικού τίτλου, «ο Jo Nesbø είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Τα έργα του εκδίδονται σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ανανέωσε το αστυνομικό μυθιστόρημα και ανέδειξε τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του λογοτεχνικού αυτού είδους. Με το έργο του έδωσε ώθηση στη φιλαναγνωσία δημιουργώντας νέους αναγνώστες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μυθιστορήματά του αξιοποιούν με ποικίλους τρόπους αρχειακό υλικό (π.χ. αστυνομικά αρχεία) και διερευνούν πώς οι νέες τεχνολογίες επιδρούν στην επεξεργασία και στη διακίνηση κάθε είδους πληροφορίας στις κοινωνίες του 21ου αιώνα, η συγγραφική του παραγωγή έχει ένα ακόμη σημείο ενδιαφέροντος για το τμήμα μας. Επιπλέον, ο Jo Nesbø δεν είναι μόνο τακτικός επισκέπτης της χώρας μας, αλλά και γνώστης της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας και ζωής, όπως φάνηκε από το διήγημά του που εκτυλίσσεται στο νησί της Καλύμνου».

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει, στον ίδιο χώρο, συνέντευξη τύπου του συγγραφέα, η οποία οργανώνεται από τον εκδοτικό οίκο που έχει τα δικαιώματα των βιβλίων του στην Ελλάδα.