Educability – Final Conference and Dissemination Event

Educability – Final Conference and Dissemination Event

Educability - Final Conference and Dissemination EventΤο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “EDUCABILITY: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Πληροφοριακής Παιδείας για Εκπαιδευτές και Bιβλιοθηκονόμους”, παρουσιάζει το Συνέδριο “EDUCABILITY Final Conference and Dissemination Event”.
 
Το Συνέδριο σηματοδοτεί τη λήξη του προγράμματος αλλά και ένα σημαντικό ορόσημο για τη διάδοση της Πληροφοριακής Παιδείας μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας ”Information Literacy Training Package” – https://vle-educability.uc3m.es/
Στοχεύει στη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου, σε ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει τον ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο. Θα παρουσιαστούν ο σκοπός και τα αποτελέσματα του έργου, καθώς και το ηλεκτρονικό περιβάλλον μάθησης που προσφέρει 7 διαδικτυακά, ανοικτής πρόσβασης, διαδραστικά, “αυτορυθμιζόμενα” μαθήματα σχετικά με την Πληροφοριακή Παιδεία.
 
Θα δοθεί επίσης η ευκαιρία να μοιραστούμε την τεχνογνωσία, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να ανακαλύψουμε βέλτιστες πρακτικές για να προσφέρουμε στους νέους τις δεξιότητες που αφορούν στις αναδυόμενες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας του 21ου αιώνα.
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 – 8:00 – 16:00 (EET) – Limassol
 
Το Συνέδριο καλωσορίζει τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητών και βιβλιοθηκονόμων, που ενδιαφέρονται για τη συνεχή επαγγελματική τους εξέλιξη στον τομέα της Πληροφοριακής Παιδείας, καθώς στις νέες αναδυόμενες παιδείες: Ψηφιακή Παιδεία (Digital Literacy), Παιδεία μέσω Κινητού (Mobile Literacy), Μέσα και Πληροφοριακή Παιδεία (Media and Information Literacy), Κριτική Πληροφοριακή Παιδεία (Critical Information Literacy), Παιδεία Δεδομένων (Data Literacy) και Παιδεία της Αειφορίας (Sustainable Development Literacy).
Δωρεάν συμμετοχή.
 
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω live streaming. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Erasmus+ (ΚΑ2) και συντονίζει η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Συμμετέχουν επίσης εταίροι από την Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΤΑΒΣΠ), την Σερβία (University of Novi Sad), την Ισπανία (Universidad Carlos III de Madrid) και την Κύπρο (- Center for Social Innovation).
 
Περισσότερα για το έργο- https://educability.cut.ac.cy/
Ανυπομονούμε να σας έχουμε μαζί μας!