4ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης

4ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης

Το 4ο ετήσιο Συνέδριο των Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης, αποτελεί πια θεσμό και πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα. Αποτελεί μία σημαντική εκδήλωση στον χώρο των ελληνικών βιβλιοθηκών και αρχείων, καθώς καλύπτει θέματα υπηρεσιών και τεχνολογιών πληροφόρησης, αυτοματισμού και εξοπλισμού βιβλιοθηκών, πηγών πληροφόρησης και συνδρομών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του μουσικολόγοι, βιβλιοθηκονόμοι, αρχειονόμοι, συντηρητές και  ερευνητές διαφόρων κλάδων θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να επικοινωνήσουν με συναδέλφους τους, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο χώρο των βιβλιοθηκών. Οι θεματικές ενότητες καλύπτουν το γενικό περιεχόμενο του συγκεκριμένου συνεδρίου, που μπορεί να συμπεριλάβει πολλές (δι)επιστημονικές προσεγγίσεις. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαΐου 2020 στο κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Ψυχικό – Αθήνα.

Ένας από τους στόχους του φετινού συνεδρίου είναι να αναδειχθεί ο ρόλος των αρχειακών μουσικών συλλογών στην έρευνα, διαφύλαξη, οργάνωση και ανάδειξη της μουσικής δημιουργίας καθώς και οι υπηρεσίες και πληροφορίες που τα Αρχεία και οι Βιβλιοθήκες μπορούν να παρέχουν στο κοινό τους μέσα από τις μουσικές συλλογές τους. Παράλληλα διοργανώνεται σεμινάριο σχετικό με τις μουσικές αρχειακές πολιτικές και πρακτικές, ενώ θα παρουσιαστεί και μία έκθεση με σπάνιο μουσικό υλικό από τα ελληνικά Αρχεία και τις Βιβλιοθήκες.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δείτε εδώ.