Βενετία Γιαννακούλη

qode interactive strata
Υποψήφιοι Διδάκτορες
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

vgiannakouli@uniwa.gr

Γνωστικό Αντικείμενο: Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Δημόσιας Διοίκησης

Η Βενετία Γιαννακούλη είναι Πληροφορικός και υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με θέμα “The role of government information professionals in the digital transformation of the Greek public sector” (Ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης: Ο ρόλος των επιστημόνων πληροφόρησης στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού δημόσιου τομέα). Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του τμήματος Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «E-Business Technology» από το University of Manchester. Επιπρόσθετα, έχει πρόσφατα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση Πληροφοριών σε Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Μουσεία» του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Διετέλεσε ερευνήτρια και part-time lecturer στο School of Information Management του Leeds Metroplitan University του Ηνωμένου Βασιλείου (2007-2012), όπου της χορηγήθηκε τριετή ερευνητική υποτροφία για διεξαγωγή έρευνας με αντικείμενο «Higher Education in Further Education Colleges: developing a research informed teaching and learning environment». Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Επιπλέον, την περίοδο 2007-09 συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Leonardo da Vinci «MOSE – An Innovative Training Model for Social Enterprises Professionals/Qualifications». Το 2014 συμμετείχε στην επικαιροποίηση των «Συμπληρωμάτων Πιστοποιητικού» EUROPASS ως προς την ανάλυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων ειδικοτήτων Πληροφορικής στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Επιπλέον, έχει αναπτύξει συγγραφικό έργο και διδακτικό υλικό στο πλαίσιο υπογραφής συμβάσεων μέσω ΕΛΚΕ ΕΚΠΑ.

Από το 2021 εργάζεται στη Διεύθυνση Πληροφορικής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ως μόνιμη υπάλληλος του Τμήματος Ανάλυσης, Ανάπτυξης και Συντήρησης Εφαρμογών με κύριο αντικείμενο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης. Το διάστημα της πανδημίας Covid-19 (2020-2021) εργάστηκε ως υπάλληλος Π.Ε. Πληροφορικής στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ). Παράλληλα, αποτελεί για 10 και πλέον έτη εξωτερική συνεργάτιδα του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Κ.ΕΔΙ.ΒΙ.Μ.-Ε.Κ.Π.Α) συμμετέχοντας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθημάτων Πληροφορικής.

 

Βιογραφικό σημείωμα